Fullmäktige Bilder från Äsa Gårdsskola:
Fullmäktigesidan   Arkivsida med KF-möten   Bilder från Fullmäktige i Åsa
 

Bilder från Åsa Gårdsskola där Kungsbacka KommunsFullmäktige
hade förlagt sitt sammanträde den 13 mars 2012.

 
2 timmar innan fullmäktige börjar är Närradion på plats och sätter upp sin utrustning. Gymnastiksalen är färdig med bord och stolar. Teknikerna i full fart med att få färdigt ljud och bild.
Vår egen tekniker kopplar upp sin dator till Närradions webb-TV sida för att vi ska kunna kolla att allt är ok i vår huvudstudio i Stadshuset. 
Foto: Kungsbacka Närradioförening.
Vår utrustning för att kunna sända består i en dator för streaming och uppkoppling till vår huvudstudio i stadshuset samt för inspelning av sammanträdet.
En dator för att kunna spela pausmusik i kaffepausen samt tekniklåda där vi tar in ljudet från ljudanläggningen samt vår egen lilla mixer där vi kopplar ihop alla ljudkällor och ställer ljudnivåer m.m. Vi sitter i gången ut mot omklädningsrummen och har god överblick på fullmäktiges presidium.
Kylväskan med kall dricka o extra fika på plats under bordet, kvällen kan bli lång med 38 ärenden på föredragningslistan....
Foto: Kungsbacka Närradioförening.

 

 

 

Kommunens folk från IT, fritids personal. stadshuset vaktmästare och inhyrd ljudtekniker  jobbar med att få allt klart.

Men var är vår ljudtekniker som vi ska få ljudet av till radiosändningen?

Foto: Kungsbacka Närradioförening.

 

....Här har han gömt sig knappt synlig bakom det stora mixerbordet.

Nu kan fullmäktige börja!

Kl. 18.00 borde vi vara igång men det dröjer ca 5 min. innan det startar och sändningen kan börja.

 

Foto: Kungsbacka Närradioförening.

 

 

Nu är fullmäktige igång och alla är på plats.
Åsa Gårdsskolas rektor Håkan Cronelid inleder och berättar om den nybyggda Åsa Gårdsskola

Foto: Kungsbacka Närradioförening.

 

 

 

Fullsatt i gymnastiksalen som omvandlats till en tillfällig fullmäktigesal och folk står i kö för att komma in till allmänhetens frågestund

Foto: Kungsbacka Närradioförening.
Full koll på utsändningen hade vi. Här hade vi hjälp av vår egna Webb-TV med bild på VU-metern i Stadshuset studio. Detta via  Kungsbacka Närradioförenings Webb-TV sida.

Det är möjligt att sända Fullmäktige via webb TV om kommunen önskar. Tekniken har vi tagit fram och förberett, det som saknas är lämplig videokamerautrustning.

Foto: Kungsbacka Närradioförening.
Koncentration är ett måste när man sänder radio. Klocktider för varje ärende som tas upp ska loggföras när de börjar och slutar. Den inspelade ljudfilen blir över fem timmar lång. Ska man hitta specifika ärenden i den inspelningen gäller det att anteckna hela tiden.

Strax efter 23 på kvällen slutar fullmäktige och nu återstår att packa ihop all utrustning.

 

Dagen efter är det dags att redigera den fem timmar långa ljudfilen. Den ska delas upp i 38 olika filer, ärende för ärende. Sen ska det hela läggas ut på närradions hemsida så kommuninvånarna kan lyssna på det i efterhand.
Foto: Kungsbacka Närradioförening.
 

© Copyright Kungsbacka Närradioförening med ensamrätt. All användning eller kopiering av foto och text från våra sidor är förbjudet.